U drugom kolu turnira iz Masters 1000 u Torontu sastali su se dva hrvatska tenisača Marin Čilić i Borna Ćorić. U uzbudljivom meču na kraju je ipak slavio Čilić sa 6:3, 3:6, 6:1.

Bila je ovo sedma pobjeda Marina nad Bornom u isto toliko mečeva. Ćorić je odmah u prvom gemu napao Čilićev servis i skoro uspio doći dobreaka, ali sedmi igrač svijeta ipak je uspio sačuvati servis. Bodovno su se izmjenjivali do 4:3 kad je Čilić iskoristio pogrešku Ćorića i potvrdio svoju prvubreak loptuza 5:3. S uspješnim servisom uzeo je Marin i prvi set.

Borna se nije predao jer je već u prvom setu pokazao svoju kvalitetu. Kod 3:2 i očitog pada koncentracije našeg najboljeg tenisača, Ćorić je lako došao dobreakašto je na kraju i odlučilo set koji je završio sa 6:3 za Zagrepčanina.

U trećem setu Marin je odmah uzeo prvi servis Ćorića i uz uspješan servis brzo došao do vodstva od 3:0. Ćorić je pokušao kod 3:1 vratitibreak, ali nije uspio i tu je meču praktički bio kraj jer je Čilić već u sljedećem gemu ostvariobreakza vodstvo od 5:1.

Čilić će za četvrtfinale u Kanadi igrati protiv boljeg iz meča S. Querrey (32) -D. Schwartzman [11] (12).

 

M.B.