Ukoliko u 3. pretkolu Europske lige izbace rumunjski FCSB nogometaši Hajduka će u posljednjem 4. pretkolu igrati protiv pobjednika dvoboja slovačkog Slovana iz Bratislave i austrijskog Rapida iz Beča, dok će Rijeka ako u 3. pretkolu izbaci norveški Sarpsborg u 4. pretkolu za suparnika imati boljeg iz ogleda armenskog Pjunika i izraelskog Maccabija iz Tel Aviva, određeno je na ždrijebu u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu.


Ukoliko u 3. pretkolu Lige prvaka izgubi od kazahstanske Astane, i hrvatski prvak Dinamo iz Zagreba uključit će se u 4. pretkolo Europske lige, a njegov bi suparnik u tom slučaju mogao biti ili izraelski Hapoel iz Beer Sheve ili ciparski APOEL iz Nikozije.

Zanimljivo, Dinamo i Hapoel već su se susreli ove sezone u 2. pretkolu Lige praka kada je hrvatski prvak u prvoj utakmici u Zagrebu bio bolji sa 5:0 pa je uzvrat u Izraelu, koji je završio 2:2, bio tek formalnost.

Hajduk i FCSB će prvu utakmicu 3. pretkola igrati u Splitu u četvrtak od 20.45 sati, dok će Rijeka istovremeno gostovati kod Sarpsborga. Uzvrati su 16. kolovoza u Bukureštu i Rijeci.


M.B.