Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u polufinalu Europskog prvenstva u Barceloni od Srbije 7:9 (3:5, 1:1, 1:1, 2:2) te će u subotu igrati za brončano odličje protiv Italije.


Sraz svjetskih prvaka i Srba, koji su aktualni olimpijski i europski prvaci, pripao je Srbiji koja je tako prekinula niz od tri uzastopne hrvatske pobjede.

Hrvatskoj  je presudila katastrofalna realizacija napada s igračem više budući da su od čak 14 prilika iskorištene samo tri.

Osim toga, Hrvatska se nije prilagodila sudačkim kriterijima i veći dio utakmice velika nervoza je utjecala na igru Barakuda.

-Što pričati o sportu kad imate takve poluidiote, moram reći takav izraz, ljude koji su tu zbog nekakvih svojih interesa -izjavio je aludirajući na suce izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon poraza od Srbije u polufinalu EP-a u Barceloni.

Početkom zadnje četvrtine Tucak je isključen do strane sudaca - Rusa Sergeja Naumova i Poljaka Radoslawa Koryzne.

-Ne znam što da kažem, isključen sam iako nisam rekao ni jednu jedinu riječ. Danas se nije igrao vaterpolo, već neko hrvanje u kojemu se mi nismo snašli, a sve zbog sudačkih kriterija. Imali smo prilike koje smo propustili, ali moram reći da smo od samog početka pali u zamku komentiranja sudačkih odluka. Čestitam Srbiji na pobjedi, ali sudački kriterij je prelomio i odlučio utakmicu. Nismo imali lucidnost ni koncentraciju da rješavamo situacije koje bismo inače lako riješili. Moramo skupiti glave i pokušati uzeti medalju - rekao je Tucak.

Hrvatska će u subotu igrati za treće mjesto protiv Italije, koja je u drugom polufinalnom dvoboju izgubila od domaćina turnira Španjolske 7:8 (1:1, 2:3, 3:1, 1:3). 

 

M.B.