Nismo još zlatni, ali ako Bog da bit ćemo, rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon veličanstvene pobjede nad Engleskom u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Pun je hvale za igrače.

-Kad sam ja došao, gurao sam ja njih, ali sad oni guraju mene. Zašto je čudno da je Hrvatska među četiri? Mi smo pokazali koliko smo ponosni i hrabri - istaknuo je.

Otkrio je što je rekao igračima na poluvremenu kada je Engleska bila u prednosti.

- Rekao sam, biti strpljiv, okretati stranu i ne gubiti glavu. Dečki su to poslušali i strpljivo gradili. Dečki su poslušali, Perišić je zabio i onda je bilo furioznih 10-15 minuta, ona stativa, mogli smo to i prije riješiti, ali dali smo ga na kraju - rekao je.

Pojasnio je da ovi igrači nisu preko noći naučili igrati nogomet.

-Izgubio se kult reprezentacije, bilo je dosta negativnih stvari, ali evo ljudi su se okrenuli, vratili se. Kako god završilo finale moramo biti ponosni na ove dečke, moramo bit ponosni na njih - dodao je.

Najavio je na kraju i veliko finale s Francuskom: 

-Igrači su dali maksimum, bit će puno ozlijeđenih i bolesnih, ali vidjet ćemo sve sutra. Francuska je došla do finala defanzivnim stilom igre, branili su se i igrali na kontru i polukontru preko sjajnog Mbappea. Nisu imali posjed lopte, bili su ekipa. Neće biti lako, oni će imati dan odmora više, ali možda nam se vrati 1998., možda je to to, vidjet ćemo - zaključio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

M.B.