Hrvatsku nogometnu reprezentaciju još samo jedan korak dijeli od naslova svjetskog prvaka! U polufinalnom susretu hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Englesku s 2:1 (0:1, 1:1), a strijelac pobjedničkog zgoditka bio je Mario Mandžukić u 109. minuti. 

Englesku je u vodstvo doveo Trippier već u petoj minuti, alizgodicima  Ivana Perišića u 68. minuti i Marija Mandžukića u 109. minuti na Perišićevu asistenciju.

-Danas smo odigrali fenomenalno nakon tog primljenog gola i mislim da smo potpuno nadigrali Engleze, iako su govorili da su fizički spremniji, a mi umorni. Šteta da smo opet morali u produžetke, ali barem nismo morali do penala. Dvaput smo se vraćali iz minusa, to je znak karaktera, da se ne predajemo. Vjerovali smo do kraja da ćemo zabit. Ne želimo stati na ovome, došli smo ovdje po nešto više. Nismo davali ogromne najave, išli smo skromno. Izjave su nam bile skromne, ali uvjerenje nam je bilo ogromno, otkad sam ja u ovoj reprezntaciji nikad nisam osjetio ovakvu vjeru među nama - rekao je kapetan Vatrenih Luka Modrić nakon što se Hrvatska plasirala u finale Svjetskog prvenstva.

-Nama je bio najveći pritisak protiv Danske i Rusije, ovo sve ostalo, ma vidjeli ste danas, bili smo kao lavovi, uživamo na terenu i tako će biti i u finalu - rekao je strijelac pobjedničkog zgoditka Mario Mandžukić.

Tako je u svom petom nastupu na svjetskim prvenstvima i drugom polufinalnom pokušaju, Hrvatska potpuno zasluženo dospjela do finala i na jedan korak od naslova svjetskog prvaka. Od toga ju dijeli još samo Francuska, ista ona reprezentacija koja je prije 20 godina zaustavila pohod prve 'vatrene' generacije iz '98. godine.

U nedjelju, 15. srpnja, od 17 sati, na istom stadionu na kojem su pobijedili Engleze hrvatski nogometaši će protiv Francuske igrati za naslov svjetskih prvaka, a Engleska će se protiv Belgije u subotu (16 sati) u Sankt Peterburgu boriti za 3. mjesto.

 

M.B.