Uoči polufinalnog ogleda s Hrvatskom, engleski izbornik Gareth Southgate ističe da će u susretu protiv Hrvatske ostati vjerni svojoj igri koju su pokazali u Rusiji.

-Tražit ću od igrača da igraju kao što su i do sada igrali, da budu dobro organizirani, disciplinirani u obrani, a kad smo u posjedu lopte da pokažu ono što smo dosad uspijevali, uigrane sheme i kretanja, te kreaciju - izjavio je engleski izbornik.

Svjestan je da Hrvatska ima najbolji vezni red na SP-u, ali izgleda da nema namjeru uvesti još jednog defenzivnog veznjaka koji bi pomogao Jordanu Hendersonu.

-Hrvatska ima jaki vezni red i zato je važno smanjiti prostor za njegovo djelovanje. To znači da naš presing mora biti usklađen vremenski i pozicijski, jer ako krenete u presing neorganizirano bit ćete probijeni. To moramo stalno imati na umu - rekao je Southgate.

Engleska bi u polufinalu protiv Hrvatske trebala krenuti sa postavom koja je bila standardna tijekom SP u Rusiji, objavili su utorak britanski mediji. To znači da bi na golu bio Pickford, na stoperskim pozicijama Walker, Stones i Maguire, na desnom boku Trippier, na lijevom Young, u veznom redu Henderson, Dele Alli i Lingard, te Sterling i Kane u napadu.

Tvrdnje o tome kako je engleska reprezentacija odmornija jer je Hrvatska obje utakmice u nokaut fazi dobila napon penala, Southgate smatra neosnovanima.

-Mi smo u osmini finala protiv Kolumbije igrali produžetke i dobili nakon penala, i dobro su nam poznate fizičke i emocionalne posljedice takvih utakmica. No, nećemo dobiti utakmicu zato što je Hrvatska odigrala pola sata više od nas u nokaut fazi. Svaka reprezentacija koja je u polufinalu pronaći će dovoljno energije i motivacije, a pobijedit ćemo ako ćemo igrati bolje - istaknuo je.

Iako je Engleska po prvi puta u polufinalu svjetskog prvenstva nakon 28 godina, Southgate ističe da ih to ne zadovoljava.

-Plasman u polufinale neće nas zadovoljiti, ali nismo niti ushićeni zbog toga. Bit će to izjednačena utakmica i znamo što moramo raditi. Fokusirani smo na našu pripremu i držat ćemo se onoga što smo radili i dosad na SP, te kontrolirati ono što se može kontrolirati - zaključio je engleski izbornik.

 

M.B.