U utakmici protiv Rusije, kao i u prethodnim utakmicama na Svjetskom prvenstvu, Dejan Lovren je, uz Luku Modrića, bio jedan od ključnih igrača naše reprezentacije.

-Sada smo dobili još više samopouzdanja za sljedeće utakmice. Smatram da smo zaslužili i ranije odlučiti utakmicu u svoju korist, no vjerovali smo u uspjeh do samog kraja - kazao je Lovren nakon prolaska u polufinale Svjetskog prvenstva.

Polufinalnu utakmicu protiv Engleske vidi velikim izazovom.

-Engleska je među favoritima za osvajanje trofeja, a Kane je jedan od najboljih napadača Premiershipa i zaslužuje sve pohvale. Bit će to veliki izazov i za Hrvatsku i za Englesku. Poštujemo se međusobno, radi se o dvije velike reprezentacije. Nadam se da nećemo imati problema s ozljedama uoči polufinala, no imamo dobre igrače i na klupi, koji uvijek mogu promijeniti ritam utakmice - ocijenio je.

Vjeruje da u dvije preostale utakmice nemamo što izgubiti.

-Nismo obrambena momčad i volimo igrati protiv velikih, što smo pokazali i protiv Argentine. Imamo svojih kvaliteta, dobri smo i u prekidima. Uživajmo i vidjet ćemo kako će se to rasplesti, tko će biti bolji. Nemamo što izgubiti, a možemo ispisati povijest - zaključio je.

 

M.B.