Član stručnog stožera i Bbvši hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Jerkan skautirao je rusku reprezentaciju naglasivši kako 'Vatreni' imaju kvalitetu odgovoriti na oba njihova načina igre.

-Rusi su protiv Španjolaca odigrali na drugi način u odnosu na utakmice koje su igrali u skupini. Promijenili su formaciju i orijentitrali su se na defanzivu. U utakmicama u skupini igrali su u formaciji 4-4-2, dok su protiv Španjolaca igrali 5-4-1. Međutim, mi imamo kvalitetu odgovoriti na oba njihova načina igre - ocijenio je.

Podsjetio je kako je 'Zbornaja' protiv 'Furije' pojačala obranu, a u igri prema naprijed nije pokazivala ambiciju.

-Pojačali su obranu i izdržali su. Igrali su 5-4-1, vrlo kompaktno, blizu jedni drugima, a što se tiče igre prema naprijed vrlo malo su pokazali. Nisu preuzimali rizik niti ambiciju. Preskakali su igru i igrali na duge lopte prema Dzjubi koji je visok i korpulentan igrač, koji nastoji zdržati loptu - istaknuo je.

Naglasio je kako je njihov najopasniji igrač Aleksandr Golovin.

-Golovin je opasan igrač, stalno traži loptu, Odličan je u igri jedan na jedan, ima dobar pregled igre - kazao je Jerkan.

Na koncu je ocijenio kako su Rusi ekipa koja raste.

-Nitko nije očekivao da će ovako daleko dogurati. Bitno je da mi budemo pravi kao u onim utakmicama u skupini - zaključio je na kraju.

 

M.M.