Hrvatska nogometna reprezentacija večeras igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a u Kalinjingradu će se za prve bodove boriti s reprezentacijom Nigerije.

Kramarić kao ofenzivna desetka, Modrić opet nešto povučenije kao u pretdalićevskoj eri, u "el clasico" tandemu s Rakitićem, Badelj na klupi, osvježenje završnice sezone i priprema Rebić na krilu, a Mandžukić u vrhu napada. Tako nekako Hrvatska bi u napadački gledano drugoj i trećoj trećini trebala izgledati večeras u Kalinjingradu.

-Sve ono što smo razgovarali i pripremali zadnjih mjeseci je došlo. Spremni smo, ja sam spreman. Znamo što se od nas očekuje, pred nama je veliki ulog, velika stvar. Pun sam samopouzdanja i vjere u naše igrače - istaknuo je Dalić večer prije susreta.

Zadovoljan je uvjetima u Rusiji, kao i kampu hrvatske reprezentacije.

-Moja osnovna zamisao je bila da moramo pojačati fazu obrane, da cijela momčad bude kompaktna u bloku, zajedno, da radi visoki presing kad god to može. To nije lako raditi cijelu utakmicu, posebno na kraju sezone, moramo biti tu pažljivi. Znam da uvijek fali vremena i dana da se nešto napravi. Međutim, što je tu je. Moramo biti spremni, ne možemo tražiti alibije. Jednostavno, moramo dati sve od sebe da pokažemo da možemo i da konačno naši igrači pokažu svoju kvalitetu - rekao je Dalić.     

Istaknuoje kako nema nikakvih kalkulacija.

-Moramo igrati napadački nogomet, ali moramo biti pažljivi u fazi obrane, što nam je pokazao Senegal. Međutim, mi smo ofenzivna, napadačka momčad, nema mjesta kalkulacijama jer slijede Argentina i Island. Moramo tražiti tri boda -istaknuo je izbornik. 

Iako nije otkrio, zna tko će biti u početnom sastavu. 

-Nemam nikakvih dilema, sastav je složen. Miran sam, spokojan, sve sam napravio što sam mogao napraviti, sa svoje strane i strane stožera, a igrači moraju sutra dati sve od sebe - zaključio je Dalić.

 

M.B.