Hrvatski nogometni reprezentativci Mario Mandžukić i Danijel Subašić potvrdili su dobru atmosferu u taboru reprezentacije pred susret s Nigerijom koji se igra u subotu u 21 sat.

-Sve je dobro, na visokom nivou, imamo sve što nam treba, kamp je odličan, hotel također, kao i teren na kojem treniramo. Motiva nam ne manjka, umor nije problem, ovo je SP, igramo za Hrvatsku - kazao je Mario Mandžukić.

Prvi je cilj, kaže, proći grupu.

-Većeg motiva nema. Imamo dobru momčad i dobre pojedince, prvi je cilj proći grupu i smatramo da smo sposobni to ostvariti, kasnije je sve moguće - dodao je Mandžukić.

Kometnirao je i igru izravnog konkurenta za mjesto u momčadi Andreja Kramarića.

-Naravno da mi je drago za sve naše igrače kad dobro igraju jer svi imamo koristi od toga. Isto je i s Andrejem. Drago mi je da je Andrej u formi i da zabija. Hrvatska sigurno ima dobru budućnost - rekao je.

Pohvalio je i izbornika Zlatka Dalića.

- Puno nam je pomogao i sad smo ovdje s njim. Najbolje će nas znati pripremiti za Nigeriju. Izgradio je dobar odnos s igračima i svima je drago da o svemu mogu porazgovarati s njim - istaknuo je.

Subašić: Jako su brzi i neugodni

Prvi golman hrvatske reprezentacije Danijel Subašić, govoreći o Nigeriji, je rekao kako su jako brzi i neugodni.

-Bit će teško. Brza su momčad. Igraju drugačije nego što se igra u Europi, ali moramo odgovoriti na travnjaku i uzeti sva tri boda - kazao je.

Osvrnuo se i na ozljedu zbog koje je napustio utakmicu sa Senegalom.

-To je iza mene. Sve će biti u redu. Riječ je o manjim problemima koji traju mjesec i pol dana. No, treniram normalno i jedva čekam utakmicu - kazao je Subašić.

 

M.B.