Po dolasku u Rusiji prvu konferenciju za novinare hrvatske nogometne reprezentacije u mjestu Roščino pohodili su Andrej Kramarić i Josip Pivarić.

-Atmosfera je u redu, ne zanimaju nas stvari izvan travnjaka. Osjećam zajedništvo. Za nas jako puno znači što smo tu. Nije bila laka grupa, došli smo ovdje kroz dodatne kvalifikacije. Ovdje smo sa super generacijom, super igračima, motivacija je na visokom nivou. Želja je da prođemo skupinu i uz pomoć sreće i ždrijeba doguramo dokle je god to moguće - rekao je Andrej Kramarić.

Smatra da je Nigerija najteži suparnik Vatrenih u Rusiji.

- S Nigerijom otvaramo ili zatvaramo vrata drugog kruga. Puna koncentracija na njih, a nakon toga će biti jednostavnije jer ćemo znati na čemu smo. O Argentini ne moramo puno pričati, oni su među favoritima cijelog Svjetskog prvenstva. Island je neugodna momčad i nikad se ne zna kako će utakmica s njima izgledati - istaknuo je.

Nahvalio je naš vezni red - Modrića, Rakitića i Kovačića.

-Čast mi je igrati s igračima poput Modrića, Rakitića i Kovačića. Svi znamo da imamo jedan od najboljih veznih redova u Europi i svijetu, veznjake koji igraju u najvećim klubovima. Dat ću sve od sebe da odigram na njihovoj razini i da učinimo sve da dostignemo naše ciljeve - rekao je.

Osvrnuo se i na svoj status u prvoj momčadi.

-Iza mene stoje brojke i rezultati, dajem sve od sebe za momčad, no ne stavljam ja sebe na papir, to je izbornikova odluka, a svima zahvaljujem na podršci, to mi je motivacija za daljnji rad. Igrao sam na raznim pozicijama kroz sezonu i ne želim se uvlačiti u tu raspravu. Od prve utakmice sa Zlatkom Dalićem na klupi znalo se za svakog igrača tko što treba napraviti, a to je veliki posao. Iz organiziranosti na terenu i zajedništva proizlazi rezultat, makar se utakmice često odlučuju individualnim potezima. Izbornik nas tjera da budemo spremni na sve - rekao je Kramarić.

Josip Pivarić prenio je prve dojmove hrvatske reprezentacije po dolasku u kamp u Iličevu te trening-centar u Roščinu.

Vatreni su u ponedjeljak, po slijetanju u Sankt Peterburg, stigli u svoj bazni kamp za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u Rusiji, u hotel Šumska rapsodija u mjestu Iličevo.

U poslijepodnevnim su satima na lijepo uređenom objektu, Areni Roščino, održali otvoreni trening koji je pratio pun stadion, približno 500 gledatelja iz samog Roščina.

Prije samog početka treninga, hrvatski su reprezentativci zaigrali nogomet s lokalnom djecom,

M.B.