Hrvatski reprezentativci jutros iz zagrebačke zračne luke, polijeću prema Sankt Peterburgu. Potom ih čeka putovanje do baze, Šumske rapsodije, u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga.

Reprezentacija će trenirati na potpuno novom i atraktivno uređenom malom stadionu u mjestu Roščino, udaljenom 15-ak minute vožnje od hotela.

-Svjesni smo kolika su očekivanja i s koliko nade cijela Hrvatska čeka SP. Protiv Brazila smo pokazali da možemo biti al pari s najboljom reprezentacijom na svijetu. Imamo pravo očekivati velik rezultat u Rusiji, treba i malo sreće. Osobno sam potpuno miran, pun samopouzdanja i očekujem dobre stvari - rekao je prije polaska izbornik Zlatko Dalić.

Dalić se još jednom zahvalio navijačima na podršci koju su imali tijekom priprema.

-Hvala navijačima što su bili uz nas, ja bih dao sve da postanemo svjetski prvaci. Znam da su velika očekivanja, mislim da imamo realne osnove proći skupinu, ali ne sumnjam u naše dočke. Njihova kvaliteta mora doći do izražaja - naglasio je izbornik.

Modrić: Veliki rezultat s reprezentacijom je jedina stvar koju bih još želio napraviti

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, koji je šestu godinu uzastopce proglašen najboljim hrvatskim nogometašem u izboru Hrvatske udruge Nogometni sindikat (HUNS), vjeruje u veliki rezultat u Rusiji.

-Do sada ih je u karijeri osvojio 20, čak 14 u dresu Real Madrida i šest u dresu zagrebačkog Dinama. Sada se nada i velikom rezultatu u dresu hrvatske reprezentacije. Veliki rezultat s reprezentacijom je jedina stvar koju bih još želio napraviti. Uoči svakog natjecanja velika su očekivanja. Naš prvi cilj je proći skupinu jer nam to nije uspjelo od 1998. godine. No vjerujem kako ćemo to uspjeti u Rusiji.

Dodao je kako će važan faktor u 'ruskoj avanturi' biti i sreća.

-Sreća je važna, igra veliku ulogu. Nadamo se kako ćemo je našim igrama i ponašanjem zaslužiti - poručio je najbolji hrvatski nogometaš.

Hrvatski nogometaši otvaraju Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Nigerije 16. lipnja (21 sat) u Kalinjingradu.

 

M.M.