Ja znam da je ova konferencija najgora stvar koju sam mogao napraviti u životu, na mene će se sad spustiti neviđena lavina, ali ipak sam ju odlučio napraviti - rekao je Zdravko Mamić na početku današnje izvanredne konferencije za tisak.

U nastavku se požalio na tretman koji Dinamo ima u javnosti.

- Dinamo nije zaslužio ovakav tretman. Sve naše se pretvara u negativno, a sve što naši rivali naprave u pozitivno. Pročitao sam jedan tekst čiji je sukus, 'politika je spašavala Hajduk, ali mu nije donosila titule kao Dinamu'. Zamislite vi to. Koja je to inverzija, travestija i zamjena teza! Hajduk 13 godina nije osvojio prvenstvo, a to se pretvorilo kao da je 13 puta osvojio Ligu prvaka. - Svi govore protiv Dinama, a Dinamo se 'ne bi štel mešati'. Ma zbog toga se moraju uključiti. Gdje je Dinamova uprava? Gdje je trener, gdje su igrači? Gdje im je prkos? Gdje su ti BBB-i, čuvari zagrebačke časti? Ali ja neću šutjeti, ja ću pričati dok me ne ubiju! - izjavio je Mamić.

Ustvrdio je da je Dinamo posljednjih godina najoštećeniji klub u Hrvatskoj!

-Ove sezone su nas devet puta zakinuli! Ali mi svi šutimo o tome. od sada više nećemo. Svi će govoriti o tome - trener, igrači, Uprava... Ili nitko od njih, skupa sa mnom, više neće biti u Dinamu - rekao je Mamić.

Okomio se i na Dražena Ladića.

-Pojedinci zagađuju Hajduk, sebe, ali i temelje hrvatske države. U tome prednjači Dražen Lalić. On je na promociji spomenute knjige kao najvećeg Hajdukovog predsjednika istaknuo Tita Kirigina. Iako je spomenuti za vrijeme Drugog svjetskog rata ubio hrvatskog domoljuba Vojka Krsulovića.   Drugi hajdukovac kojeg se veliča je Ante Jurjević - Baja. On je također ubijao hrvatske domoljube, ali nakon Drugog svjetskog rata - istaknuo je Mamić.

Osvrnuo se i na odnos Ive Sanadera i Jadranke Kosor prema Hajduku.

- Hajduku su se opraštali porezni dugovi, svi smo plaćali da bi se oni otpisali. Hajduk je 12 godina radio preko fantomskog računa Sirio sport. Nekad je taj račun bio u Austriji, nekad u Italiji. Dalmatinci vole repku, ali orjunaška klika ne! Bolesni orjunaši žele zatrovati hrvatsku reprezentaciju! Nemam problem s tim da Sanader pomaže Hajduku, da mu Jadranka Kosor otpiše 143 milijuna poreznog duga, nemam problema s tim da Torcida pred Banovinom prijeti i traži da se Hajduku odobri kredit. Ali imam problema s tim da pljujete po Dinamu i Zagrebu.

M.B.