U središtu Europske nogometne federacije u Nyonu održan je ždrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka, a svakako najviše pažnje izazvali su parovi Juventus - Real Madrid, te Liverpool - Manchester City. Barcelona će igrati protiv Rome, dok će Sevilla ugostiti Bayern Munchen.

Torinska Stara dama i Kraljevski klub do sada su igrali 19 puta međusobno pri čemu i dva finala - prošle i 1998. godine. Oba puta je slavio Real. Lani u Cardiffu je bilo 4:1, a 1998. u Amsterdamu 1:0. Real je uspješniji i ukupno gledano. Od 19 utakmica dobio je devet susreta, Juve je slavio osam puta, a dvije utakmice su završile bez pobjednika.

Mnogo pažnje izaziva i sudar engleskih velikana Liverpoola i Manchester Citya. Do sada su igrali 178 međusobnih utakmica, ali niti jednu u nekom od europskih kupova. Redsi su daleko uspješniji - ostvarili su 87 pobjeda, 45 puta je slavio City, a 46 susreta je završilo bez pobjednika.

Ove sezone su igrali dva puta. U rujnu su Građani na svom travnjaku slavili 5:0, a u siječnju je Liverpool na Anfieldu pobijedio 4:3 i to je za sada jedni poraz Cityja u prvenstvu ove sezone. Zanimljiv je podatak kako je City u zadnjih osam međusobnih susreta slavio samo jednom, a pritom je upisao pet poraza.

Barcelona će odmjeriti snage protiv Rome, a do sada su igrali četiri puta međusobno. Svaki klub je upisao po jednu pobjedu, a dvije utakmice su završile bez pobjednika. Međutim, mnogi još uvijek pamte Barcinu pobjedu  6:1 u natjecanju po skupinama u sezoni 2015./2016.

Sevilla i Bayern do sada nikada nisu igrali međusobno.

Sudionici četvrtfinala zajedno imaju u vitrinama 29 naslova europskog prvaka. Prednjači Real s 12, po pet imaju Barcelona, Bayern i Liverpool, a dva Juventus.

Ždrijeb je bio otvoren. Nije bilo nositelja i klubovi iz istih zemalja mogli su biti spojeni međusobno.

Prve utakmice četvrtfinala igrat će se 3. i 4. travnja, a uzvrati su 10. i 11. travnja.

 

M.B.