Napadač Dinama El Arabi Hilal Soudani proglašen je najboljim nogometašem Hrvatski Telekom Prve lige u 2017. godini u anketi tportala Kapetani biraju.


U 15. izdanju ankete sudjelovali su svi kapetani hrvatskih prvoligaša, a Soudani je pobijedio sa 70 bodova, 24 više od drugog veznjaka Rijeke Filipa Bradarića, dok je treće mjesto osvojio vezni igrač Lokomotive Lovro Majer s 28 bodova.

Zanimljivo, posljednje četiri godine ovu nagradu su osvajali igrači Rijeke (Franko Andrijašević, Marin Tomasov, Andrej Kramarić i Leon Benko). Posljednji igrač Dinama kojeg su kapetani proglasili najboljim bio je Sammir 2012. godine, a među pobjednicima ovog izbora bili su i Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić...

Tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima klubova Prve HNL, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu u 2017. godini. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda. 

KONAČNI POREDAK

1. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo) 70 bodova
2. Filip Bradarić (Rijeka) 46
3. Lovro Majer (Lokomotiva) 28
4. Hamza Barry (Hajduk) 18
5. Josip Mišić (Rijeka) 16
6. Marko Futacs (Hajduk) 14
7. Domagoj Antolić (Dinamo) 12
7. Filip Benković (Dinamo) 12
7. Mario Gavranović (Rijeka) 12
10. Mile Škorić (Osijek) 10.

 

M.B.