Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić izabran je za najboljeg igrača polufinalne utakmice Svjetskog klupskog prvenstva u kojoj je njegov Real Madrid s 2:1 pobijedio Al Jaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Modrić je odigrao ofenzivnije nego inače u redovima Reala, a španjolski mediji ističu kako je najzaslužniji za preokret, jer je povukao svoju momčad kad je najviše trebalo. Asistirao je Ronaldu za izjednačenje, sjajno je poslužio Benzemu, no Francuz je zatresao vratnicu, a i sam je pogodio okvir gola. Osim toga sudjelovao je u akciji za gol Garetha Balea. Sve u svemu, bio je centar svih opasnih akcija Reala, a uz to je standardno dobro obavljao i defanzivnije zadatke.

Modrić je bio daleko najbolji igrač na travnjaku, piše Tribuna.

-Smatram da smo dobro igrali te zaslužili puno bolji rezultat. Oni su znali iskoristiti jednu od dvije prilike koju su imali - rekao je 32-godišnji vezni igrač nakon što mu je uručena nagrada.

Real Madrid će u subotu igrati u finalu protiv brazilskog Gremija.

-Važno je da je zabio Ronaldo i da je gol postigao Bale nakon dugo vremena. To će mu dati samopouzdanja, drago mi je zbog njega. Nadam se da će nastaviti ovako i biti fizički dobro. Puno će nam pomoći do kraja sezone - izjavio je Modrić nakon utakmice.

 

M.B.