Fabian Benko (19), ofenzivni vezni nogometaš i velika uzdanica njemačkog Bayerna, igrat će za hrvatsku reprezentaciju. Naravno, radi se o reprezentaciji U-21 koju vodi Nenad Gračan.

Izbornik Gračan i tajnik Josip Tomaško boravili su u Münchenu, sastali su se s Fabianom i njegovim roditeljima, a priča je dobila ovakav rasplet.

- Fabian Benko je kazao da želi igrati za Hrvatsku, roditelji također, tako da se nadam da je sve završeno te da će se to na koncu i dogoditi - kazao je Gračan u izjavi za Sportske novosti, nakon povratka iz Münchena.

Prema Gračanu, mladi nogometaš je dugo dvojio između Njemačke i Hrvatske.

- Koliko sam upoznat, Fabian je bio pozvan da dođe igrati za Hrvatsku još za selekciju U-17. Međutim, zvali su ga i u njemačku reprezentaciju, tako da su svi, tako sam čuo, bili malo neodlučni. Bili smo u kontaktu s obitelji, tako da smo se dogovorili da nakon ovih kvalifikacijskih utakmica U-21 reprezentacije izaberemo termin kad bismo se svi skupa mogli naći. Meni je u svemu tome bilo bitno pogledati i neku utakmicu druge momčadi Bayerna i vidjeti Fabiana - kaže nam Gračan.

Podsjetimo, Benko se pridružio Bayernu sa samo sedam godina, prošao je nogometnu akademiju bavarskog velikana. Radi se o momku rođenom 1998. godine koji trenutačno igra za drugu momčad Bayerna, ali igrao je i za prvu, premijeru je imao u Njemačkom kupu protiv Carl Zeiss Jene u kolovozu prošle godine.

 

M.B.