U posljednjem ovosezonskom nastupu u skupini D Europske lige, pred 8000 svojih navijača na Rujevici, nogometaši Rijeke svladali su višestrukog europskog prvaka Milana sa 2:0 (1:0) zgodicima Jakova Puljića i Marija Gavranovića. 

Nešto više od šest minuta trebalo je za erupciju oduševljenja 8000 Rijekinih navijača koji su napunili stadion na Rujevici. Slobodan udarac sa 25 metara izveo je Jakov Puljić. Lopta je preletjela živi zid i završila u desnom gornjem kutu Milanovih vrata.

Početkom nastavka, Rijeke je udvostručila svoju prednost. Odlično se po lijevoj strani ubacio Kvržić, došao gotovo do gol-crte i vratio prizemnu loptu na pet metara, gdje je utrčao Mario Gavranović i pogodio suprotan, lijevi kut Milanovih vrata za svoj treći ovosezonski zgoditak u Europskoj ligi.

-Ne pobjeđuje se Milan svaki dan. Zasluženo smo pobijedili i pokazali da ova ekipa ima potencijala i znanja, samo kad je htijenje na nivou - izjavio je trener Rijeke Matjaž Kek nakon susreta.

U drugom susretu iz skupine D atenski AEK je u Beču odigrao s Austrijom 0-0 i tako osigurao plasman u nokaut fazu Europske lige. Milan je sa 11 bodova osvojio prvo mjesto, AEK je sa osam bodova drugi, Rijeka je treća sa sedam, a Austria je ostala na zadnjem mjestu s pet bodova.

Milan i AEK će se u ponedjeljak, 11. prosinca, naći u ždrijebu među 32 kluba koji će u veljači sljedeće godine nastaviti natjecanje u nokaut fazi Europske lige.

 

M.B.