Gostujući u Dnevniku HRT-a, izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić  osvrnuo se na susret u Pireju ali i na dalje planove na mjestu izbornika.

-Velika je ovo stvar za sve nas, hvala igračima koji su odradili sjajan posao, već u Ukrajini, a sada i protiv Grčke, a hvala i navijačima. Mislim da ova generacija može napraviti puno. Zadnjih mjesec dana sam pod velikim pritiskom, emocije su bile velike, držao sam ih u sebi, a to najbolje zna moja obitelj. Sada kada je to završilo, odahnuli smo i igrači i ja. Bila bi šteta da ova generacija ne ode u Rusiju, nekim igračima ovo će biti zadnje svjetsko prvenstvo. Rekao sam da mi je cilj i čast biti izbornik hrvatske reprezentacije, tako sam i postupio, nisam ja neki mag, sve zasluge idu igračima, ja sam samo radio svoj posao - rekao je Dalić.

>>

Osvrnuo se i na odnos s igračima.

-Igračima sam pristupio kao prijatelj, tražio od njih povratne informacije. Znam da treba biti čvrst i strog s igračima, ali ako igrači u tebi ne prepoznaju kvalitetu, onda nije dobro..., priznaje Dalić.

Jedna od tema bio je i ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom. 

-Razgovarao sam sa Šukerom, moj stav se zna, Savez hoće da ostanem i vodim reprezentaciju. S moje strane neće biti problema, nadam se dobroj i dužoj suradnji, normalno je da izbonik dobije neki ciklus. Moj cilj je odraditi Svjetsko prvenstvo i ciklus za Europsko. To će biti moj uvjet - istaknuo je Dalić.

Ulazak Ivice Olića u stručni stožer smatra velikim zgoditkom.

-Olić je moj veliki pogodak, on je strašan motivator i drago mi je zbog njega. Treba mi netko, tko će biti veza sa igračima. Netko tko ih jako dobro poznaje, tako da imam povratnu informaciju. Sve druge stvari riješit ću na svoj način, ne treba raditi probleme nepotrebno - zaključio je Dalić.

 

M.B.