Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Pireju igra posljednji susret  za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo. Grci su potpuno potonuli nakon maksimirske pljuske i poraza 4:1.

Hrvatsku, prema svemu sudeći, u Pireju neće dočekati paklena atmosfera kakvu su najavljivali domaćini prije naše prve utakmice. Navodno je bilo prodano više od 30.000 ulaznica, stadion je trebao biti pun, ali sve je očitije da će mnogi odustati od dolaska na Karaiskakis. Domaćini tvrde kako će stadion biti poluprazan, odnosno kako će na tribinama biti od 15.000 do 20.000 navijača.

Izbornik Dalić upozorava da nema mjesta euforiji.

- Nismo još gotovi, krećemo kao da je 0-0. Moramo zaboraviti zagrebačku utakmicu. Hoćemo li se braniti? Ma kakvi! Hrvatska se ne brani, mi ne igramo tako, ovdje smo došli pobijediti - kaže izbornik Zlatko Dalić, prenosi 24.sata.

U istom tonu dolaze i poruke od Ivana Rakitića.

- Pokazat ćemo da je onih 4-1 u Maksimiru bilo jer smo kvalitetniji. I želimo da HNS da šansu Zlatku Daliću, iako su ovo i Čačićeve pobjede. No na SP u Rusiju idemo s Dalićem koji nam je donio pozitivno ozračje u reprezentaciji i jasnu ideju - rekao je Ivan Rakitić.

U odnosu na prvu utakmicu, izbornik Zlatko Dalić trebao bi napraviti tek jednu promjenu, u prvih 11 umjesto Nikole Kalinića, ukoliko bude spreman,  ulazi Mario Mandžukić

- Prošli put s Mandžom nismo htjeli riskirati. Nadam se da će moći zaigrati. Grcima se vraćaju neki važni igrači, a nama je Mandžo jako falio u Zagrebu - rekao je izbornik.

Utakmica počinje u 20:45 sati.

 

M.M.