U prvom susretu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo Hrvatska je pobijedila Grčku sa 4:1 (3:1).

Novi hrvatski izbornik Zlatko Dalić u svom je drugom vođenju reprezentacije ostvario i drugu pobjedu i to nakon impresivne predstave momčadi predvođene kapetanom Lukom Modrićem i uz raspoložene napadače Nikolu Kalinića, Andreja Kramarića i Ivana Perišića.  

Hrvatska je, pred 30 tisuća gledatelja, na Maksimiru ostvarila veliku prednost pred uzvrat koji će se igrati u Pireju za tri dana.

Strijelci za Hrvatsku bili su Luka Modrić (13-11m), Nikola Kalinić (19), Ivan Perišić (33) i Andrej Kramarić(49), dok je strijelac jedinog zgoditka za Grčku bio Sokratis Papastathopulos (30).

-Ovo su vrhunski igrači, ne treba im puno, samo malo pristupa i razgovora da ih se postavi na prave pozicije. Treba im podrške i veselja, zaista su došli na okupljanje puni energije. Žao mi je da Mandžukić i Badelj nisu sudjelovali, ali nismo htjeli riskirati, imamo i drugih igrača - istaknuo je izbornik nakon susreta.

Najavio je kao razmišljanje o drugom susretu počinje već večeras.

-Nije 4:1 nego 0:0, ovo je samo prvo poluvrijeme, već danas počinjemo razmišljati o uzvratu - najavio je Dalić.

Kapetan Luka Modrić je pozvao na pribranost i oprez.

-Odigrali smo vrhunsku takmicu. Šteta zbog tog gola koji smo primili iz njihovog prvog udarca. No tek smo pola posla napravili, sad se treba dobro odmoriti i tamo opet odigrati veliku utakmicu. Mogli smo zabiti još poneki gol, ali nećemo se buniti na 4:1. Imali smo dosta šansi, to je dobar znak, ali nema euforije, čeka nas još teških 90 minuta tamo. Moramo odigrati na istom nivou da odemo u Rusiju. Grci su jaki u prekidu, iz prvog su nam zabili. Poslije smo se ipak dobro branili. U svakom slučaju, 4:1 je jako dobar rezultat, ali zna biti varljiv - rekao je Luka Modrić.

 

M.B.