Hrvatski nogometaši odradili su u srijedu nevečer posljednji trening uoči prvog susreta dodatnih kvalifikacija s Grčkom koji se večeras igra na Maksimiru. Izbornik Zlatko Dalić još nije odlučio o igranju ili neigranju ozlijeđenog Marija Mandžukića.

-Mandžukić će igrati ako bude spreman. Imamo opet za tri dana utakmicu, tako da nećemo ništa forsirati - rekao je izbornik komentirajući upitnu mogućnost nastupa  napadača Juventusa.

Naglasio je i spremnost izabrane vrste za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

-Moramo pobijediti Grčku ako želimo na SP. Ne biram ja protivnika, mi smo spremni. Ne bih želio svoje igrače opterećivati tradicijama i slično, samo o načinu kako ih pobijediti. Moramo igrati mirno i strpljivo, kroz takvu igru tražiti svoju šansu. Moramo tražiti igru preko bokova i tražiti priliku. Ne smijemo pasti pod pritisak i euforiju, nego graditi igru i tražiti svoju šansu - kazao je izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za novinare dan uoči utakmice.

Kapetan Luka Modrić upozorio je kako je najvažnije da igraći ostanu mirni.

-Najvažnije je da ostanemo mirni i strpljivi, kao što smo igrali u Ukrajini. Bitno je da ne srljamo. Očekuje nas tvrda utakmica. Mi ćemo naše šanse stvoriti, a najbitnije je da u njima budemo koncentirani, da ih pokušamo iskoristiti na najbolji način -  rekao je Modrić na konferenciji za medije dan uoči prvog ogleda s Grčkom u dodatnim kvalifikacijama za SP 2018.

Očekuje pozitivan rezultat.

-Bio bih najsretniji da odigramo veliku utakmicu i pobijedimo, bilo bi idealno kad ne bi primili gol. No s Grčkom uvijek bude jako malo golova, što pokazuje i njihova skupina, pa očekujemo jako tešku utakmicu. Teško da će biti puno golova, ali vjerujem da će ti golovi biti s naše strane. Očekujem pozitivan rezultat i nadam se da ćemo otići u Grčku bez primljenog pogotka. Uvijek je jednostavnije igrati protiv suparnika koji se želi nadigravati, igrati otvorenije. Protiv obrambeno orijentiranih ekipa trebamo biti strpljivi, igrati brzo, raditi višak jedan na jedan, ali najvažniji je brzi protok lopte - istaknuo je Modrić.

Podsjetimo, Hrvatska i grčka nogometna reprezentacija dosad su uvijek bile uspješne u dodatnim kvalifikacijama za svjetska i europska nogometna prvenstva, a samo će jedna 100-postotni učinak nastaviti i nakon dva međusobnoa okršaja u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

 

M.B.