U susretu 4. kola D skupine Europske lige Rijeka je na Rujevici izgubila od bečke Austrije 1:4 i još se više udaljila od plasmana u drugi krug natjecanja.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Dominik Prokop (41, 62), a golove za goste zabili su i Tarkan Serbest (73), te Cristoph Monschein (83). Za Rijeku je zabio Domagoj Pavičić (61), dok je Josip Mišić u 72. minuti zaradio isključenje.

Trener Rijeke Matjaž Kek preuzeo je odgovornost zbog teškog poraza na Rujevici (4:1) rekavši kako mu je najviše žao navijača te da se Rijeka nalazi u teškoj krizi.

-Toliko je sve jasno bilo na terenu da poslije takvog poraza i igre koju smo pokazali možemo samo čestitati Austriji. Zasluženo su pobijedili. Žao mi je prije svega zbog navijača. Sve skup je bilo premalo, preslabo i mogu samo čestitati Austriji - rekao je na kraju utakmice Matjaž Kek.

Smatra da je njegova momčad u dubokoj krizi.

-Sigurno da toliko poraza utječe na samopouzdanje. Vidjelo se danas u par situacija ta nesigurnost pa i nervoza. Tako se u Europi jednostavno ne možeš ponašati. Austrija je to znala kazniti. Ostala je mirna u pasu, a mi nemamo više taj pritisak u zadnjoj trećini. Izuzetno je bolno kad izgubiš kod kuće na takav način, ali nogomet će se igrati dalje. Mi za tri četiri dana imamo sljedeću utakmicu, ali Rijeka je sada u jednoj dubokoj krizi - kazao je Kek.

Nije bježao ni od osobne odgovornosti.

-Što se tiče odgovornosti nemamo što debatirati. Ja sam trener i ja sam odgovoran za ekipu. Odgovoran sam za postaviti ekipu, voditi je i kada se izgubi toliko puta onda je normalno da je prvo moja glava u pitanju. Mislim da sada nije stvar pojedinačna. Mora se preuzeti odgovornost svih koji smo krivi za situaciju u kojoj se sada Rijeka našla - rekao je Kek.

 

M.M.