Proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić bit će član stručnog stožera A selekcije pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića.


-Velika mi je čast ponovno biti dio hrvatske reprezentacije, ovoga puta u jednoj novoj ulozi. Zahvaljujem izborniku Daliću na pruženom povjerenju i učinit ću sve kako bih dao svoj doprinos ostvarivanju našeg zajedničkog cilja, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju - rekao je Olić.

Jedan od šestorice nogometaša sa 100 ili više nastupa za hrvatsku reprezentaciju vjeruje kako svojim iskustvom iz igračke karijere i znanjem koje je stekao radeći s velikim trenerima, kao i poznavanjem specifičnosti reprezentativnog okruženja, može pomoći reprezentaciji kao član stručnog stožera. 

-Reprezentacija je za mene svetinja, veselim se biti opet dio tog kruga. Svakome mogu obećati kako ću i kao trener poštivati ono u što sam vjerovao kao igrač - a to je da su predan rad i pošten odnos ključevi uspjeha - istaknuo je novi Dalićev pomoćnik.

Izborniku je drago što je Olić prihvatio njegov poziv i sudjelovati će u pripremama reprezentacije uoči odlučujućih kvalifikacijskih susreta protiv Grčke.

-Sve smo se brzo dogovorili jer dijelimo stav o tomu što predstavlja hrvatska reprezentacija. Ivica odlično poznaje reprezentativno okruženje, s klubovima i Vatrenima je proživio praktički sve, a njegov 'fajterski' duh, optimizam i zarazno pozitivan pristup bit će od velike koristi cijeloj svlačionici. Olić će već od ovoga vikenda početi s praćenjem utakmica, a ostatak stožera upotpunit ćemo do okupljanja reprezentacije u studenom - izjavio je Dalić, prenosi HNS na službenim stranicama.

 

M.B.