Prava medijska bomba stiže iz Italije, točnije Gazzette delo Sport koja kaže kako su u tijeku pregovori HNS-a i jednog od najtrofejnijih trenera svih vremena Talijana Carla Ancelottija.

Naime, isti izvor tvrdi kako bi ovo bio samo jednokratni angažman za talijanskog stručnjaka koji bi Vatrene trebao voditi samo na Svjetskom prvenstvu ukoliko se Vatreni kvalificiraju u iduća dva ogleda protiv Grčke.

Talijani napominju kako 'je Hrvatska prepuna fantastičnih nogometaša kojoj jedino nedostaje vrhunski trener'. Isti izvor tvrdi kako se još uvijek nije razgovaralo o financijskoj strani, ali da bi Ancelotti bio spreman na nešto povoljnije uvjete kada bi do dogovora došlo.

Podsjećamo Ancelotti je nedavno dobio otkaz na klupi Bayerna zbog loših rezultata, a u Münchenu su odličili tako na klupu vratiti Juppa Heynckesa. Bayern je otpustio Carla Ancelottija nakon teškog 3:0 poraza od PSG-a u Ligi prvaka.

Talijanski sturčnjak ima bogatu trenersku karijeru. Prvi mu je klub kao treneru bio Reggiana s kojom se 1996. plasirao u 1. talijansku ligu. Nakon toga sjeo je na mjesto trenera Parme. Tri godine poslije naslijedio je Marcela Lippija na mjestu trenera Juventusa. Najviše upsjeha ostvario je s Milanom kojeg je vodio od 2001. do 2009. godine, a još je u karijeri vodio klubove poput Real Madrida, Chelseaja, PSG-a i Bayerna.

 

M.B.