Zlatko Dalić ostaje za kormilom hrvatske nogometne repreznetacije u dodatnim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a utakmica će se igrati u Zagrebu, odlučio je Izvršni odbor HNS-a.

Izvršni odbor HNS-a je podržao Dalića koji će Vatrene voditi i u dodatnim kvalifikacijama za SP. Nakon te dvije utakmice ponovo će sjesti za stol i razgovarati o produžetku suradnje.

-Dalić će biti izbornik do kraja ovih kvalifikacija, a poslije toga ćemo pričati o budućnosti -  istaknuo je u ponedjeljak predsjednik HNS-a Davor Šuker, dodajući kako Dalić nije dobio ugovor, niti će dobiti nagradu, a za predstojeće utakmice sam će birati svoje suradnike.

Komentirajući ovu odluku Zlatko Dalić je naglasio kako isključivo želi odvesti momčad u Rusiju, te kako vjeruje u igrače i sebe.

-Želim odvesti hrvatsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, jer to ova generacija zaslužuje. Ovo je možda poslije Vatrenih najbolja hrvatska generacija i bila bi šteta da ne vide Rusiju. Oni su kvalitetni. Kad smo razgovarali o mom ugovoru rekao sam da ne želim nikakav ugovor, da želim odraditi ove dvije utakmice, pokazati koliko vjerujem u ove igrače i u hrvatski narod, u to da će biti 12. igrač na utakmicama, te koliko vjerujem u sebe i svoj rad - pojasnio je Dalić.

 

M.B.