Posljednjeg dana europskih kvalifikacija još su dvije reprezentacije izborile izravan plasman na SP 2018., a to su Francuska i Portugal.

U dodatne kvalifikacije tako idu Švicarska, Italija, Danska, Hrvatska, Švedska, Sjeverna Irska, Grčka i Irska, a ždrijeb parova je u utorak 17. listopada. Vatreni su nositelji te ne mogu igrati protiv Italije, Švicarske i Danske.

>>

Protivnik Hrvatske u doigravanju bit će jedna od četiri reprezentacije: Irska, Sjeverna Irska, Švedska ili Grčka.

Prve utakmice doigravanja igraju se od 9. do 11. studenog, a uzvrati su od 12. do 14. studenog.

Messi spasio Argentinu

Urugvaj, Argentina i Kolumbija plasirale su se izravno na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a Peru će igrati protiv Novog Zelanda u dodatnim kvalifikacijama. 

Argentina je u posljednjem susretu južnoameričkih kvalifikacija u gostima svladala Ekvador 3:1. Domaćini su poveli već u prvoj minuti golom Ibarre, a rezultat je preokrenuo Messi, trostruki strijelac za Argentinu (12, 20, 62).

Urugvaj je kod kuće pobijedio Boliviju 4:2 i zauzeo drugo mjesto u skupini. Brazilci, koji su već prije osigurali svjetsku smotru u posljednjem su kolu nadigrali Čile 3:0.

Peru i Kolumbija su odigrale 1:1. Kolumbiji je bio dovoljan bod za četvrto mjesto, posljednje koje je vodilo izravno na SP, a Peru je kao petoplasirana reprezentacija južnoameričkih kvalifikacija otišla u odigravanje s Novim Zelandom.

Do sada je plasman na SP osigurali: Njemačka, Španjolska, Engleska, Belgija, Poljska, Rusija, Srbija, Island, Francuska, Portugal, Nigerija, Egipat, Brazil, Urugvaj, Argentina,Kolumbija, Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Meksiko i Kostarika.

 

M.B.