Hrvatsku nogometnu reprezentaciju večeras u Kijevu (20:45 sati) čeka dan odluke gdje će morati dati sve od sebe želi li ostati u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Nakon remija s Finskom došlo je do promjene izbornika i umjesto Ante Čačića na kormilo reprezentacije došao je Zlatko Dalić koji je s igračima uspio odraditi samo jedan trening.

-Nemamo previše prostora za velike taktičke promjene, međutim nekim igračima ćemo dati druge pozicije u momčadi - najavio je Dalić.

Po svemu sudeći na klupu bi mogao Ivan Rakitić koji u posljednje vrijeme, barem u kockastom dresu, ne igra u velikoj formi. Početni sastav sigurno će doživjeti dvije promjene u odnosu na utakmicu s Finskom; u prvih 11 vraćaju se Dejan Lovren (umjesto Mitrovića) i Milan Badelj (umjesto Brozovića).

U opciji 'bez Rakitića' naši bi nogometaši mogli zaigrati u sustavu 4-2-3-1, gdje bi središnjicu terena držali Badelj i Modrić, ispred njih djelovali Rog, Kramarić i Perišić, a u špici usamljen bio Mandžukić. Hrvatska bi u sustavu ' s Rakitićem' zaigrala u 4-3-3 formaciji ; a tu bi u veznoj liniji zaigrali Rakitić, Badelj i Modrić, a napadačku trojku sačinjavali Kramarić, Mandžukić i Perišić.

Nakon do sada odigranih susreta posljednjeg kola u drugom skupinama sve je izglednije da Hrvatskoj neće biti dovoljan bod. 'Vatrenima' naime prijeti posljednje mjesto na ljestvici drugoplasiranih reprezentacija i ono ne vodi u dodatne kvalifikacije zbog čega će morati u Kijevu juriti po tri boda. Pobjeda treba i Ukrajincima ako žele produžiti nadu u plasman na World Cup.

 

M.M.