Ante Čačić više nije izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, neslužbeno se doznaje od izvora bliskih vrhu HNS-a.

Sinoć nakon remija protiv Finske  je održan sastanak vrha Hrvatskog nogometnog saveza na kojemu su odlučili kako Čačić više neće obavljati izborničku dužnost. Hrvatski reprezentativci prije odlaska u Zagreb i putovanja za Kijev imaju trening u 11 sati na Rujevici. 

Hrvatska bi tako utakmicu protiv Ukrajine, u ponedjeljak 9. listopada, trebala dočekati s novim izbornikom.

-Imali smo dobre uvjete na travnjaku te zahvaljujemo HNK Rijeci i svim našim domaćinima, imali smo sve potrebno za dobar rezultat. Ne strahujem od poteza HNS-a, znam da se poslije svakog lošijeg rezultata analiziraju razlozi i to je sastavni dio mog posla - rekao je Čačić sinoć nakon poraza.

>>

Hrvatska je sada druga na ljestvici sa 17 bodova, koliko ima i treća Ukrajina, dok je na vrhu Island sa 19 bodova. Kako u posljednjem kolu Island u ponedjeljak dočekuje posljenjeplasirano Kosovo za očekivati je da će se on pobjedom izravno plasirati u Rusiju, dok će Ukrajina i Hrvatska u izravnom susretu u Kijevu odlučivati o tome tko će kao drugoplasirani u dodatne kvalifikacije. Hrvatskoj je za drugo mjesto dovoljan i bod, dok Ukrajini igra samo pobjeda. 

 

M.B.