Hrvatska košarkaška reprezentacija na drugom je EuroBasketu zaredom završila nastup porazom u osmini finala. U Istanbulu je bolja od Hrvatske bila Rusija 78:101 (23:25, 19:21, 15:26, 21:29).


Hrvatska reprezentacija je u prvoj eliminacijskoj utakmici potpuno podbacila, osim Bojana Bogdanovića nijedan igrač nije bio raspoložen za igru. Posebno je uočljiv bio izostanak učinka Darija Šarića. U pet je utakmica u skupini imao prosjek od 7.4 skokova i 2.8 asistencija, a u nedjelju je skupio samo dva skoka i asistenciju.

Nerješiva enigma za hrvatsku obranu bio je Aleksej Šved koji je zabilježio jednako asistencija kao i kompletna hrvatska reprezentacija. Utakmicu završio sa 27 koševa i 12 asistencija, dok je Bogdanović susret završio s 28 poena.

Bojan Bogdanović nije skrivao razočaranost nakon poraza.

-Prije svega je zakazalo htijenje, volja i ponos. Izašli smo na parket bez imalo krvi i to se odrazilo na rezultatu. Dođe eliminacijska utakmica, nakon što danima pričamo u svlačionici i sobama kako je to Dan D, onda izađemo na teren i primimo preko 100 poena. Mislim da je suvišno pričati o nekoj taktici - rekao je Bojan Bogdanović nakon poraza 78:101 od Rusije.

Rusija će u srijedu u četvrtfinalu igrati protiv Grčke. U utorak za polufinale igraju Njemačka i Španjolska te Slovenija i Latvija, a drugi četvrtfinalni par u srijedu čine Italija i Srbija. 

 

M.B.