Hrvatska košarkaška reprezentacija danas u 13.30 igra posljednji dvoboj u skupini C Europskog prvenstva. Izabranicima Aleksandra Petrovića suprotstavit će se Češka. Prijenos možete pratiti na Drugom programu HTV-a, a emisija uoči dvoboja počinje pola sata ranije.


Hrvatski košarkaši već su osigurali drugo mjesto, a izbornik Petrović najavio je kako će više prilike u ovoj utakmici dobiti igrači s klupe.

Hrvatska je na ovom EuroBasketu dosad upisala tri pobjede i poraz protiv branitelja naslova Španjolske, dok Češka ima tri poraza i pobjedu te je već izgubila sve izglede za plasman u osminu finala. Jedinu pobjedu Česi su ostvarili na samom početku protiv najslabije momčadi skupine C, domaćina Rumunjske.

Danas će hrvatski košarkaši saznati i protivnika u osmini finala. To će biti trećeplasirani iz skupine D, a tu poziciju najvjerojatnije će zauzeti Rusija ili Turska.

U našoj skupini C danas još igraju Mađarska i Španjolska (16.15) te Crna  Gora i Rumunjska. Prve dvije pozicije uoči osmine finala su poznate, Španjolci su prvi ispred Hrvatske, a za pretpostaviti je da će treće mjesto zauzeti Crnogorci koji igraju protiv najslabije momčadi, Rumunjske. U osminu finala će i Mađari.

Puno uzbudljivije bit će u skupini D u kojoj tri reprezentacije imaju po sedam bodova - Latvija, Rusija i Srbija, a četvrta je Turska sa šest bodova. Te četiri momčadi izborile su osminu finala, a konačni rasplet ove skupine bit će poznat nakon posljednjeg kola. U 13.30 igraju Rusija i Velika Britanija, u 16.15 Belgija i Srbija, a u 19.45 Latvija i Turska.

 

M.B.