Nakon utakmice protiv Kosova na Maksimiru, koja je završila važnom pobjedom Hrvatske, naši nogometaši otputovali su u Eskisehir na novi ogled u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018.


U dvoboju s Turcima neće biti veznjaka Ivana Rakitića, koji nije krenuo na put s ostatkom momčadi zbog lakše ozljede zadnje lože. Mario Mandžukić ima četiri šava, no očekuje se da će zaigrati.

Izbornik Vatrenih Ante Čačić vjeruje u povoljan rezultat.

-U neravnopravnom smo položaju jer bismo se trebali odmoriti uoči nove važne utakmice, ali moramo se suočiti s tim činjenicama. Utakmica se igra, moramo biti bistri u glavi, spremni i odlučni. Siguran sam da će naši reprezentativci još jednom s posebnim žarom igrati za hrvatski dres, u poticajnoj nogometnoj atmosferi i na podlozi koja im odgovara. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu, a uvjeren sam da će tada i rezultat biti dobar - rekao je Čačić.

Podsjetio je da je svaki bod korak bliže Rusiji.

-Turska ima imperativ pobjede, igrat će drugačije nego da ima komotniju situaciju. No, mnogo će se pitati nas i mnogo će ovisiti o tome kako ćemo se postaviti i kako ćemo ući u utakmicu. Imamo kvalitetu, imamo motiv, i koliko je utakmica važna njima, važna je i nama. Svaki bod je korak bliže Rusiji - izjavio je izbornik uoči puta u Eskisehir.

Utakmica Turska - Hrvatska igra se u utorak, 5. rujna u 20.45.

 

M.B.