Hrvatska košarkaška reprezentacija otputovala je prema Rumunjskoj, gdje će od petka igrati na Europskom prvenstvu. 


U prvom dijelu EP-a u Cluju suparnici hrvatskim košarkašima bit će Mađarska, Rumunjska, Crna Gora, Španjolska i Češka, a kontinentalnu smotru otvaraju dvobojem s Mađarima u petak u 14 sati.

-Konačno. Već zadnjih sedam dana osjeća se pozitivna nervoza, jedva smo čekali da krenemo u Rumunjsku. Mađari i Rumunji su autsajderi, ali ih se ne smije podcijeniti. Onda dolaze dvije najvažnije utakmice za nas jer računamo da ćemo se uz Španjolsku i Crnu Goru boriti za prve tri pozicije. Dosta nezgodna skupina. Protiv Češke ulazimo kao favoriti - rekao je Bojan Bogdanović uoči puta.

-Dobro smo radili, pokazali smo i kroz pripremni period da se možemo nadati nečemu. Došla su ta dva zadnja poraza od Slovenije. Po meni, koliko god je glupo reći, mislim da je dobro da smo izgubili kako bi se vratili u realnost. Znamo koliko smo dobri, ali opet trebamo stajati čvrsto na zemlji - dodao je Bogdanović.

Košarkaši su u utorak posljednji trening obavili u svojoj bazi u Svetom Martinu na Muri, a nakon njega se izbornik Aleksandar Petrović zahvalio Dominiku Mavri, kojeg neće voditi na EuroBasket.

M.B.