Nogometaši Olympiakosa bili su bolji od hrvatskog prvaka Rijeke i u uzvratnom dvoboju na Rujevici s 0:1. Zahvaljujući zgoditku Marka Marina, u 25. minuti utakmice, Olympiakos je osigurao Ligu prvaka.

Rijeka je tijekom utakmice imala nekoliko lijepih prigoda, a najbolje su promašili Gorgon u 21. minuti kada je glavom s pet metara pucao pored gola, te Matei,koji je u 79. minuti izašao sam ispred vratara Olympiacosa i pokušao ga matirati lobom, ali je promašio cijeli gol.

Rijeci je ovo bilo drugo sudjelovanje u kvalifikacijama Lige prvaka. U prvom pokušaju u sezoni 1999./2000. Rijeka je nastupila u drugom pretkolu i izgubila obje utakmice od beogradskog Partizana (0:3, 1:3). Ovoga puta Riječani su do gurali do završne runde kvalifikacija nakon što su izbacili velški The New Saints, te austrijski RB Salzburg. Nažalost, preko grčkog prvaka nije išlo.

Rijeka će nastaviti natjecanje u Europskoj ligi. Ždrijeb skupine Lige prvaka je u četvrtak u 18 sati u Grimaldi Forumu u Monacu, dok je ždrijeb skupina Europske lige dan kasnije u 13.00 sati. Olympiacosu je ovo šesti plasman u Ligu prvaka u posljednjih sedam sezona. Nisu uspjeli tek lani kada ih je u trećem pretkolu izbacio Hapeol Be'er Sheva.

 

M.B.