Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković po drugi je puta u karijeri osvojila naslov svjetske prvakinje u bacanju diska, ona je na atletskom SP u Londonu do novog zlata stigla odličnim hicem od 70.31 metara.

Sandra je dominirala natjecanjem diskašica u Londonu, već u prvoj seriji bacila je 69.30 metara što je rezultat kojega niti jedna druga bacačica nije ostvarila ove godine.

Srebro je osvojila Australka Dani Stevens (29), svjetska prvakinja otprije osam godina iz Berlina je u šestoj seriji bacila rekord Oceanije od 69.64m, a broncu Francuskinja Melina Robert-Michon (38) sa 66.21m. Braniteljica naslova Denia Caballero natjecanje u Londonu završila je na petom mjestu sa 64.37m.

Perković je tako ponovila uspjeh iz Moskve prije četiri godine kada je po prvi put osvojila naslov svjetske prvakinje, dok je prije dvije godine u Pekingu bila srebrna iza Kubanke Denije Caballero. Uz dva svjetska zlata, Perković ima i dva olimpijska zlata, prvo je osvojila na istom ovom stadionu u Londonu prije pet godina, a drugo lani u Rio de Janeiru.

Perković ima i četiri uzastopna naslova europske prvakinje.

M.B.