Hrvatska nogometna reprezentacija pala je jedno mjesto na novoj FIFA-inoj ljestvici objavljenoj u četvrtak i sada je 16. reprezentacija svijeta sa 1007 bodova, dok je prvo mjesto opet preuzeo Brazil.


Od hrvatskih suparnika u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. najbolje je rangiran Island na 20. mjestu što je za tu reprezentaciju pad od jednog mjesta u odnosu na prošli mjesec. Ukrajina, na 27. mjestu, također je nazadovala i to dva mjesta.

Turska, protiv koje Hrvatska igra kvalifikacijsku utakmicu 5. rujna u gostima, ostala je na 33. poziciji, a prošlomjesečnu 110. poziciju zadržala je i Finska. Kosovo, sljedeći suparnik Vatrenima u kvalifikacijama (2. rujna) pao je tri mjesta, na 180. poziciju.

Brazil je nakon mjesec dana svrgnuo Njemačku s prvog mjesta tako da je Elf sada druga reprezentacija svijeta. Argentina je ostala na trećem mjestu, a Švicarska se popela do četvrte pozicije što joj je najbolji ranking od 1993. kada je bila treća. Poljska je također napredovala jedno mjesto i sada je peta, a to je za tu reprezentaciju najbolji plasman u povijesti.

 

M.B.