Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio osvojiti svoj drugi Grand Slam naslov, njega je u finalu Wimbledona svladao Roger Federer sa 6:3, 6:1 6:4 za sat i 41 minutu igre. 

Ovom pobjedom Švicarac je postao prvi igrač koji je osam puta osvojio najpoznatiji svjetski turnir.

Čilić je tijekom susreta dva puta zatražio liječničku pomoć. Nakon gubitka drugog seta otkrilo se kako ima problema sa stopalom koje mu je tijekom medicinskog "time-outa" bilo premotano te je naš najbolji igrač nastavio finale.

-Tijekom meča s Querreyem u polufinalu osjetio sam bol u nozi. Nisam uzimao nikakve pauze za medical da zovem doktora na teren. Nakon meča i nije tako loše izgledalo. Doktori i fizioterapeuti su mi pomogli da to saniram na najbolji mogući način, ali ujutro kad sam se probudio bol je bila velika. Stvorilo se dosta krvi u tom dijelu ispod palca u lijevom stopalu. Jučer cijeli dan smo to pokušavali riješiti. Danas sam dobio i injekciju anestetika, ali nažalost na tom mjestu ima dosta debele kože i nije uspjelo potpuno blokirati bol. Tijekom cijelog meča imao sam problema s malo čvršćim dodirom lijeve noge od pod - rekao je Čilić u razgovoru s novinarom HRT-a.

Čilić je susret okončao sa 23 pogreške i 16 winnera, dok je Federer imao 23 winnera i samo osam pogrešaka.

Bio je ovo osmi međusobni susret Čilića i Federera i sedma pobjeda švicarskog igrača.

Federer je ovom pobjedom stigao do svog osmog naslova u Wimbledonu i to 14 godina nakon što je prvi put trijumfirao u All England.

 

M.B.