U utakmici šestoga kola skupine I kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine Hrvatska je izgubila od Islanda u Reykjaviku s 1:0 (0:0). Strijelac jedinog gola bio je Hordur Magnusson u 90. minuti.

Bio je ovo šesti međusobni susret Hrvatske i Islanda i prvi poraz vatrenih. U prethodnih pet utakmica Hrvatska je upisala četiri pobjede i jedan remi.

Nakon ovog rezultata Hrvatska i Island na vrhu skupine imaju po 13 bodova, dva više od treće Turske i četvrte Ukrajine, dok su na dnu Finska i Kosovo sa po jednim bodom.

-Nedostajalo nam je preciznosti i energije, ništa od onoga što smo željeli nismo ostvarili. Nismo uspjeli ostvariti kontrolu lopte i dobiti sigurnost u dodavanjima. Dojam je da su domaćini imali više energije, puno ničijih lopti bile su njihove. Na kraju se dogodio prekid i taj gol. Sad smo opet na početku, s jednom dobrom startnom pozicijom. Imamo do kraja četiri utakmice, držimo dobru poziciju. Vjerujem da ćemo u te četiri utakmice potvrditi da Hrvatska s pravom želi biti prva u skupini.Govorili smo da igramo protiv respektabilne ekipe. Nismo imali dovoljno energije za jednu ovakvu utakmicu, nedostajalo je puno više preciznosti i puno više otkrivanja. Agresivna igra Islanđana nam nikako nije odgovarala, istaknuo je da se nešto pita i protivnika. Ne smijemo pognuti glavu, novi izazovi čekaju već u rujnu. Bit ćemo ekipiraniji i sigurno bolji.  Ovo je bilo slabije izdanje, ne trebamo tražiti alibi. Mislim da nisu bili ključni neki detalji, nego to što se Hrvatska nije uspjela od prve minute nametnuti - kazao je nakon poraza izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić. 

Ivan Perišić smatra da ovu utakmicu treba što prije zaboraviti.

-Trebamo što prije zaboraviti ovu utakmicu. Nije u pitanju umor, problem je bio u pristupu. Znali smo da će igrati na duge lopte i da moramo biti na dugim loptama spremni, što nismo bili. Od prve minute smo imali problema. Imali smo i neke šanse,Kalinićstopostotnu, a na kraju smo primili gol -istaknuo je Perišić.

 

M.B.