Nogometaši Monaca praktički su osigurali naslov prvaka Francuske za ovu sezonu zahvaljujući 4:0 pobjedi protiv Lillea na svojem terenu u susretu pretposljednjeg, 37. kola.


Do nova tri boda Monaco je stigao zgodicima Falcaa (6, 69), Silve (45) i Alonsa(89-ag). Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić branio je cijelu utakmicu za Monaco koji je zadržao tri boda prednosti u odnosu na drugi Paris SG uz osjetno bolju razliku pogodaka i utakmicu manje, pa Parižanima preostaje još samo teoretska mogućnost u obranu naslova.

Monaco, naime, ima 17 golova bolju razliku pogodaka i naslov neće osvojiti samo ako s velikom razlikom izgubi oba perostala susreta, u srijedu na svojem terenu od Saint-Etiennea i sljedeće subote u gostima kod Rennesa, a usto i Paris SG mora u subotu svladati Caen na svojem terenu također s velikom razlikom pogodaka.

Monaco je dosad sedam puta bio prvak Francuske, a posljednji je naslov osvojio 2000. godine. Prvu priliku da i teoretski osigura naslov Monaco će imati u srijedu kada će u odgođenoj utakmici ugostiti Saint-Etienne i za naslov mu je dovoljan jedan bod.M.B.