U posljednjem nastupu na Europskom prvenstvu za nogometaše do 17 godina Hrvatska je u Kostreni u susretu trećeg kola skupine A odigrala 1:1 (0:0) protiv Španjolske.


Nakon poraza od Italije (0:1) i Turske (1:4) u prva dva kola, izabraniciDarija Bašićaostali su bez izgleda za prolazak u četvrtfinale već i prije susreta protiv Španjolske, koja je pobjedama protiv Turske (3:2) i Italije (3:1) osigurala prvo mjesto u skupini.

Hrvatska, koja je bila potpuno nadigrana, povela je u 56. minuti iz svog prvog udarca prema vratima. Lopta se odbila na 25 metara od španjolskog gola na nogu lijevog braničaDavida Čoline,koji je iz voleja spektakularnim šutom pogodio pod samu gredu nemoćnog Ramosa. Bio je to i jedini udarac Hrvatske prema suparničkom golu u čitavoj utakmici.

Španjolska je u završnici svim silama pokušavala izjednačiti, u igru su ušli iRuizi Blanco, a upravo je Blanco poravnao u prvoj minuti sudačke nadoknade. Gomez Perea uputio je prizemni centaršut s desnog krila, a na loptu je natrčao Blanco i neometan svladao Kotarskog s osam metara.

Hrvatska je natjecanje u skupini A tako završila s jednim osvojenim bodom, a Španjolska sa sedam. Uz Španjolsku je prolazak u četvrtfinale osigurala i Turska koja je u drugom dvoboju trećega kola ove skupine u Rijeci svladala Italiju sa 2:1 (1:1).

Turska je natjecanje u skupini okončala na drugom mjestu sa šest, a Italija na trećem s tri boda.

 

M.B.