Ivan Dodig i Španjolac Marcelo Granollers  te  Mirjana Lucić Baroni i Njemica Andrea Petković nisu se uspjeli plasirati u polufinale parova Australian Opena.

Bolji od Dodiga i Granollersa bila su braća Bob i Mike Bryant koji su slavili 7:6, 5:7, 6:4 nakon dva sata i 28 minuta igre.

Prvi set je odlučen utie-breakuu korist Amerikanaca, a drugi set je uzeo hrvatsko-španjolski par. Kod 3:3 Bryanti radebreak, ali već u sljedećem gemu Dodig i Granollers također rade break i poravnavaju rezultat na 4:4. Odluka je pala kod 6:5 kad su Dodig i njegov partner oduzeli servis Amerikancima i odveli igru u treći set.

U odlučujućem set hrvatsko-američki par krenuo je oštro i već u prvom gemu imao priliku zabreak, ali braća Bryant su se uspjeli obraniti što se kasnije pokazalo ključnim za meč jer su kod rezultata 3:3 Bryant napravilibreaki to im je bilo dovoljno za pobjedu i polufinale.

Hrvatska tenisačica Mirjana Lucić Baroni i Njemica Andrea Petković također su bile neuspješne u četvrtfinalom ogledu gdje su ih pobijedile Eri Hozumi i Myo Kato iz Japana.

Japanke su slavile nakon malo više od sat vremena igre sa 6:3, 6:3. U prvom setu Hozumi i Kato su imali jednu priliku zabreaki iskoristili je kod rezultata 2:1 što je bilo dovoljno da povedu 1-0 u setovima. Hrvatsko-njemački par pokušao je u drugom setu pružiti otpor, ali su Japanke ipak bile prejake.

Mirjana Lučić-Baroni zadovoljna je rezultatom u parovima.

-Odličan je ovo rezultat. Andrea i ja igramo prvi put zajedno i bilo nam je super na terenu. Nažalost danas nismo igrali tako dobro, a s druge strane protivnice su igrale odlično. Bilo je nezgodno, puhao je vjetar, sve nekako nije išlo na našu stranu danas. Svejedno napravile smo odličan rezultat i nastavit ćemo igrati zajedno - rekla je nakon meča Lučić-Baroni.

 

M.B.