Izvršni predsjednk Dinama Zdravko Mamić i još četiri osobe uhićene su jutros po nalogu Uskoka.

Po prvim neslužbenim informacijama uz Mamića je uhićen i njegov sin Mario, nećak Mislav, te menadžer Nikky Vuksan i Sandro Stipančić.

Uskok i u ovom slučaju tereti izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića koji je s Mamićem bio uhićen i u  srpnju ove godine.

"Obavještavamo javnost i navijače da su u srijedu, 18.11., u ranim jutarnjim satima u prostorije GNK Dinamo ušli djelatnici PN USKOK-a. O svim daljnjim informacijama i klupskim odlukama pravovremeno ćemo obavijestiti javnost putem službene stranice kluba", priopćili su iz Dinama.

Mamić je od ranije pod Uskokovom istragom zbog sumnje da je zajedno sa svojim bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama Uskoka, nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kuna.

Braća Mamić i Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora 15. srpnja nakon uplaćene jamčevine.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo Mamića je krajem srpnja optužilo i zbog prijetnji menadžeru nogometaša Roberta Murića.

Prema Jutarnjem listu, osim Mamićevog sina Maria, uhićeni su i njegov nećak Mislav Mamić, menadžer u agenciji ASA (bivša Mamić Spor Agency) Nikky Vuksan, a Damir Vrbanović bi trebao biti priveden po povratku iz Rusije.

 

M.M.