Izbornik Vatrenih Ante Čačić odlučio je umjesto ozlijeđenog Joze Šimunovića za posljednja dva kvalifikacijska ogleda za EURO 2016. u Francuskoj protiv Bugarske (10. listopada) i Malte (13. listopada) u reprezentaciju pozvati Duju Ćaletu.

Podsjetimo, Čačić je pozvao stopera Celtica Šimunovića nakon što je zbog ozljede otpao stoper Liverpoola Dejan Lovren, no Šimunović je ozlijedio gležanj pa je Čačić, uz dogovor s izbornikom U-21 reprezentacije Nenadom Gračanom odlučio pozvati stopera Red Bull Salzburga Duju Ćaletu.

Devetnaestogodišnji Šibenčanin malo je poznat hrvatskoj javnosti. Nakon što je odradio 17 utakmica za Šibenčane  u Drugoj ligi, u ljeto 2013. odlazi u austrijski Pasching u kojem je zapeo za oko skautima Red Bulla. Sljedeće sezone seli u drugu momčad Red Bulla Liefering, ali je igrao ia za prvu momčad. Ove sezone je član prve momčadi Red Bulla.

Mladi Šibenčanin redoviti je član reprezentacija u mlađim dobnim uzrastima. Za U-17 skupio je 13 nastupa, za U-19 deset, a za U-21 dva nastupa.

Novi izbornik je več prije ostao i bez ozlijeđenog Marija Mandžukića.

 

M.B.