Dinamo večeras, u sklopu 2. kolu Lige prvaka, gostuje kod minhenskog Bayerna.

Riječ je o najtežoj, a ujedno i najlakšoj utakmici hrvatskog prvaka, hrvatski prvak na Allianz Areni nema što izgubiti.

Zoran Mamić svaki puta uoči europskih, pa i većih domaćih dvoboja, mudro skriva svoje karte. No, jučer je prije leta bio otvoreniji nego inače.

-Mislim da već svi znamo sastav s kojim ćemo istrčati na Allianz Areni, ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja. Ne planiramo parkirati autobus ispred naših vrata, no možda nas u pojedinim trenucima utakmice na to prisili suparnik - kazao je Mamić.

Hrvatski prvak bi se i protiv moćnoh Bayerna trebao predstaviti u 4-3-3 formaciji u kojoj će isturenog napadača igrati Marko Pjaca. Bočne napadačke pozicije trebali bi zauzeti Soudani (desno) i Fernades (lijevo), a obojica će imati i brojne defanzivne zadatke. Veznu liniju činit će trojka kao u Zagrebu (Machado, Ademi, Antolić), dok će jedine promjene u odnosu na susret protiv Arsenala Zoran Mamić napraviti u obrambenom dijelu momčadi…

Ozlijeđene Leonarda Sigalija i Ivu Pinta na velikoj će pozornici zamijeniti Filip Benković i Alexandru Matel. Preostalu obrambenu poziciju, uz Josipa Pivarića, mogao bi vrlo vjerojatno zauzeti Mario Musa.

U Bayernu o Dinamu ne znaju mnogo, ali znaju da dugo nije doživio poraz.

-Ono što znam je da u 45 utakmica nisu poraženi i sigurno je da neće biti lak protivnik. To je impresivno, ali mislim da je došlo vrijeme da izgube. Mi ih imamo priliku pobijediti, zašto ne - rekao je Bayernov Jerome Boateng na konferenciji za tisak.

Utakmica počinje u 20:45 sati.

 

M.B.