Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak izabran je u najbolju sedmorku Svjetskog prvenstva. Dvadesetosmogodišnji Đakovčanin najbolji je srednji vanjski turnira održanog od 11. do 29. siječnja u Francuskoj. 


U najboljoj ekipi su i trojica Norvežana, dva Francuza i jedan Šveđanin. Zanimljivo nema nijednog slovenskog rukometaša, iako je Slovenija osvojila broncu. Najbolji golman je Francuz Vincent Gerard, lijevo krilo Šveđanin Jerry Tollbring, lijevi vanjski Norvežanin Sander Sagosen, desni vanjski Francuz Nedim Remili, desno krilo Norvežanin Kristian Bjornsen i kružni napadač još jedan norveški reprezentativac Bjarte Myrhol.

Najbolji strijelac prvenstva je Makedonac Kiril Lazarov s 50 golova, a najkorisniji igrač Francuz Nikola Karabatić koji je predvodio 'Tricolore' do šeste svjetske titule postigavši na prvenstvu 31 pogodak.

-Ponosan sam na ovu momčad. Željeli smo nastavi niz naših sjajnih rezultata i uspjeli smo. Ovo je velika pobjeda, navijači su bili sjajni i svi smo prepuni emocija - rekao je Karabatić koji je s Francuskom osvojio svoju 13. medalju na velikim natjecanjima pri čemu deveto zlato.

Podsjetimo, rukometaši Francuske obranili su naslov svjetskih prvaka nakon što su u finalu SP-a u Parizu svladali Norvešku 33:26 (18:17). Francuzima je to šesti naslov svjetskih prvaka u rukometu, a četvrti na posljednjih pet SP-a. Bili su najbolji 1995., 2001., 2009., 2011., 2015. i 2017. Za Norvežane je srebrna medalja prvo odličje u povijesti.

 

M.B.