Hrvatska nikada i protiv nikoga nema pravo tražiti alibi, pogotovo zato što nakon dvije godine igramo pred svojim navijačima, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić uoči okupljanja pred kvalifikacijski ogled s Ukrajinom 24. ožujka na Maksimiru te za prijateljski ogled s Estonijom u Tallinnu četiri dana poslije.

Osvrnuo se i na navijače, upozoravajući na bučnu manjinu.

-Želimo demantirati bučnu manjinu koja govori o bojkotu i tvrdi da se hrvatsku reprezentaciju ne voli. Ja kao izbornik nigdje u Hrvatskoj nisam doživio nikakvu nelagodnost, a hrvatska reprezentacija je puno više nego što misle neki pojedinci koji vole trovati - istaknuo je Čačić.

Uoči okupljanja izbornik je ostao bez Vedrana Ćorluke i Šime Vrsaljka. Iako nema pravo nastupa zbog isključenja protiv Islanda, Ivan Perišić bit će sa suigračima.

-Neću slati nove pozive, imamo dovoljno dobrih igrača koji mogu zamijeniti svu trojicu, igrače koji su pokazali da mogu odgovoriti zahtjevima reprezentacije, rekao je Čačić pa odgovorio hoće li razmotriti mogućnost povratka Darija Srne ako Vrsaljko bude duže vremena izvan stroja: Srna se po mom mišljenju prerano oprostio, igra na razini koja bi nam bila od koristi, ali o novim igračima možemo razmišljati nakon ove reprezentativne akcije - istaknuo je.

Izbornik je potvrdio kako u Estoniju neće putovati reprezentativci koje očekuju borbe za titule u domaćim natjecanjima i europskim kupovima.

Izbornik je odgovorio zašto među pozvanima nema ponajboljeg igrača Prve HNL veznjaka Rijeke Franka Andrijaševića te veznjaka Milana Marija Pašalića.

-Prošle godine ste pitali zašto nema Tomasova, a danas njega više nitko ne spominje. Nadam se kako će Andrijaševića i Pašalića i iduće godine spominjati. Oni igraju dobro, ali to ne znači da ovi koje sam pozvao igraju loše. Ne želim rušiti formu igračima da bi zadovoljio neke forme. Oni ne bi participirali protiv Ukrajine, a protiv Estonije će igrati oni koji neće nastupiti u petak - pojasnio je hrvatski strateg.

Otkrio je i zašto među pozvanima nema braniča LiverpoolaDejanaLovrena.

-Svima je jasno zašto nije bio na EP-u. Međutim, i tada sam kazao kako mu nisam zatvorio vrata reprezentacije. Sada nije pozvan jer je imao problema s ozljedom i nije igrao konstantno. U svibnju nam slijedi nova akcija, ako će biti zdrav i ako će igrati, bit će u konkurenciji - zakljuje izbornik.

 

M.B.