Prijateljska utakmica 27. svibnja između reprezentacija Meksika i Hrvatske igra se 27. svibnja u Los Angelesu. Tim povodom, izbornik Čačić je najavio kako na taj, inače prvi ogled na sjevernoameričkom kontinentu, putuje najjača moguća momčad.

-Ići ćemo u Los Angeles s najjačom reprezentacijom koju ćemo u tom trenutku moći imati, a već je velik broj igrača izrazio želju za igranjem te utakmice, rekao je izbornik Ante Čačić nakon što je dogovorena prijateljska utakmica 27. svibnja između reprezentacija Meksika i Hrvatske u Los Angelesu.

-Svjesni smo, naravno, da se ne radi o službenom FIFA-inom terminu za prijateljske utakmice, kao i da u dosta zemalja tih dana završavaju nacionalna natjecanja te da nećemo moći računati na sve igrače. Međutim, siguran sam da ćemo otići u Los Angeles s respektabilnom reprezentacijom - ističe Čačić.

Hrvatskoj će to biti povijesna, prva utakmica na sjevernoameričkom kontinentu, nakon što je nastupala u Europi, Aziji, Africi, Australiji i Južnoj Americi.

-Ne iznenađuje me želja igrača za tim putovanjem jer se radi o povijesnom susretu, prvom na tlu Sjeverne Amerike što će sigurno razveseliti brojne navijače Hrvatske u tom dijelu svijeta. Meksiko je sjajan izazov kojem se svi veselimo - zaključio je izbornik.

 

M.B.