Dok čitava Hrvatska ujedinjena skuplja donacije za obnovu Vukovarskog tornja, nemali incident dogodio se u Novskoj, gradu koji je također pretpio velike materijalne štete u Domovinskom ratu.

Kako navode predstavnici novljanskih braniteljskih udruga, gradonačelnik Novske Vlado Klasan bojkotira koncert braniteljskih udruga za obnovu vukovarskog tornja te ne daje suglasnost za korištenje gradske pozornice kako ni korištenje športske dvorane.

Potvrdio je to i sam gradonačelnik Klasan na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gdje je na postavljeno pitanje kada će dobiti odgovor za korištenje pozornice za humanitarni koncert za obnovu vukovarskog tornja izjavio da: „sukladno Zakonu, oni koji ne surađuju s gradom Novskom ne moraju ni očekivati pomoć grada Novske...očekujte rješenje kakvo i zaslužujete.“

Na koji je Zakon mislio gradonačelnik, nikome nije jasno.

Javnosti je već poznat odnos ovih Udruga i gradonačelnika Vlade Klasana, koji traje gotovo od njegovog dolaska na vlast u grad, a ovih dana još se pogoršao.

Situacija je izmaknula kontroli kada je pojedine predstavnike braniteljskih udruga gradonačelnik Klasan prijavio policiji.

– Posljednjih dana svjedoci smo neviđenih napada gradonačelnika Novske na pojedine osobe, istaknute osobe raznih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, građane Grada Novske, na koje bezrazložno vrši pritisak i od kojih su pojedini pozivani zbog izjava na policiju, rekao je Ivica Vulić, predsjednik HVIDRE Novska.

Pozitivni odgovori na Zamolbe nisu dobiveni pa su organizatori primorani zbog obveza prema izvođačima otkazati najavljeni humanitarni koncert. Gradonačelniku su poručili „Vi niste Grad Novske, imovina Grada nije vaša, niste je vi kupili“.

Pozivaju ga i da javno sučele argumente kao i da si pročita Deklaraciju o Domovinskom ratu koju je donio Hrvatski Sabor.

 

M.M.

 

Vezani članci:

-Članovi Gradskog odbora SDP-a Novske napustili stranku

-Djeca hrvatskih branitelja i žene mete uvreda gradonačelnika Novske

-Marija Kos: Gradonačelnik Klasan me prostački izvrijeđao