Hrvatski novinari i publicisti organizatori su 3. javnog razgovora s temom razvoja informativnog prostora u Hrvatskoj pod nazivom „MEDIJI I PRAVOSUĐE“.

Javni razgovor zakazan je za četvrtak, 23. ožujka, u 19 sati, u Europskom domu, Jurišićeva 1/1.

Moderator Ivan Hrstić, novinar N1 i kolumnist Večernjeg lista.

Zloupotrebljava li država odredbe Kaznenog zakona o sramoćenju kako bi ograničavala slobodu govora i izražavanja? Zloupotrebljavaju li novinari slobodu govora kako bi vodili privatne kampanje protiv ljudi s kojima se ne slažu? Je li moguće postići ravnotežu između slobode govora i političke korektnosti? Je li satira relevantna novinska forma ili samo način da se piše ono što bi inače moglo biti utuživo? Jesu li članci u Novostima doista satira, treba li izrugivanje državnim simbolima biti kažnjivo i smije li se to plaćati iz džepova poreznih obveznika? Kakav Zakon o medijima trebamo?

Zanimljivu raspravu osigurat će eminentni sudionici rasprave, uz primjere recentnih presuda protiv novinara te aktivnu interakciju s publikom.

Denis Kuljiš, novinar i publicist,  Dušan Miljuš, novinar Jutarnjeg lista, Katja Kušec, predsjednica HNiP-a, Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a Veljko Miljević, odvjetnik i Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik, govorit će na ovu temu.

 

M.M.