Koncert potpore u znak potore hrvatskim uznicima u Haagu i svim nepravedno optuženim hrvatskim braniteljima održan je u četvrtak navečer u Mostaru.

Desetak tisuća ljudi s oduševljenjem je dočekalo nastup zvijezde večeri Marka Perkovića Thompsona koji je nastup počeo sa svojom bezvremenskom pjesmom - "Prijatelji" i pozdravom publici, kazavši da mu je žao što oni koji ne vide ljepotu u Mostaru nisu tu s nama da vide o čemu se zapravo radi.

Pozdravio je i branitelje i haške uznike sa željom da osjete atmosferu iz Mostara, kao i cijeli hrvatski narod, i u Hercegovini, i u Bosni i u Hrvatskoj.

Uz to, Thompson je istaknuo i da je ovo prvenstveno skup koji je temeljen na ljubavi i odavanju poštovanja onima koji to zaslužuju.

Thompson je nastavio sa svojim hitovima kao što su: "Kletva kralja Zvonimira", "Geni kameni", "Nema predaje" i tome slično.

Na kraju koncerta, Thompson je pozdravio ekipu iz udruge "Hrvatsko srce nade Mostar" kazavši kako su upravo oni najzaslužniji za ovaj skup. Pred kraj koncerta otpjevao je "Divu grabovčevu" naglasivši da je to bila želja ekipe koja je sve ovo organizirala. Najavio je i ponovni dolazak u Mostar i promociju novog albuma koji je u nastanku.

Od publike se oprostio svojom ponajboljom pjesmom - Lijepa li si, a na pozornici su mu se pridružili svi ostali izvođači večeri.

Prije Thompsona nastupili su Lucija Šarić, Sinovi Hercegovine, Antonio Čarapina, Mate Bulić i grupa 'Galeb'.

Dio bošnjačkih političara, uključujući i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, vrlo se negativno izrazio o ovom koncertu.

 

M.M.